Egy jó szöveg hirdetési költségek nélkül is elérheti a célját, ha megfelelő módon írják meg. A SEO szövegírás – a jó befektetés, mivel nem csak a célközönséghez jut el, hanem a Google is szereti.

Vagyis egy jó szöveg úgy van megírva, hogy szakszerű, de érdekes, jó leírást tartalmaz, de figyelemfelkeltő, vagyis eljut az emberekhez, de ha még a SEO szempontjait is figyelembe veszi, akkor látható helyre kerülünk a keresőkben, organikus találatokat hoz a Google-ben.

Azt gondolnánk, hogy szöveget íni nem olyan nehéz, hiszen ez az én termékem, az én szolgáltatásom, már csak tudok írni róla. Pedig megfelelő szöveget írni nem könnyű, ráadásul nem is mindig hálás a téma, nehézséget jelent, hogy sokszor nem éppen egy felkapott témáról szól a mondanivaló. Azért fontos tudni, hogy minden alkalommal nem lehet nagyot alkotni, sőt azt se várjuk, hogy a jól megírt szövegeink azonnal célba érnek, azonnal eredményesek lesznek, vagyis azonnal megváltják a világot! Azonban egy idő múlva, ezek a jól megírt szövegek jól teljesítenek, és elérjük velük a célunkat.

Hol használjunk szöveget?

Mindenhol. Legyen az a cégünk bemutatása, a szolgáltatásaink vagy a termékünk leírása, legyen az a honlapon vagy valamilyen kiadványban.

HONLAP és Szövegírás

Ha van termékünk, vagy szolgáltatásunk és van már weboldalunk is, akkor már csak az a kérdés merül fel, hogyan jelenjen meg, hogy komolyan vegyék? Ehhez szükséges a minőségi honlap szövegezés. A honlap teljes szövegezése! Fontos az egységes stílus, az, hogy minden oldal, aloldal, minden információ egy séma mentén legyen megfogalmazva. Még a metaleírás, de még az „Elérhetőségek” menüpont félmondatos megfogalmazása is ide értendő.

Egy jó  szövegíró rendbe teszi a weboldalunk mondandóját. Hogyan teheti ezt? Az egyik út, a nulláról indulva, a szövegek megalkotása, amikor egy induló vállalkozás rögtön az elején belátja, hogy van, amihez nem ért: ez pedig a szövegírás, így segítséget kér. A másik út, a már meglévő, már megírt szövegek javítása, átírása. Ezekből kiindulva, ötletként felhasználva átfogalmazható újra valamennyi leírás, oldal és aloldal, minden, ami csak írásos szöveg. De, a megfelelő szakember bevonása elengedhetetlen! Ahogyan a cég tulajdonosának szakmai segítsége is, hiszen általa pontosítható és optimalizálható csak a weboldal vagy a cég kiadványainak szövege, tartalma.

Termék vagy szolgáltatás leírás

Sokan szó szerint küzdenek egy termék leírásával vagy egy szolgáltatás előnyeinek ecsetelésével, pedig ők maguk gyártják, vagy forgalmazzák, vagy ők maguk végzik a szolgáltatást. Nem találják a megfelelő szavakat, nincs is igazán se kedvük, se idejük erre. Van, aki könnyen át tudja adni, van, aki kevésbé mind azt, amit megszeretne jeleníteni. De, ha nem megy, ha sok időt vesz el, miért ne írhatná meg egy hozzáértő?

Honnan is induljunk ki?

A vásárlóból, aki keres valamit. Méghozzá az interneten, a keresőben. Az első, és legfontosabb kérdés számunkra, hogy megtalál-e minket? A második, hogy ha meg is talált, minket választ-e? Megérti-e a honlapunkon található leírást, közel kerül-e hozzá, kiderül-e miért ez a legjobb választás számára? Mint tudjuk, az ár is nagyon fontos szempont, sohasem elhanyagolható tényező, de csak egy része a szempontoknak. Mit kap ezért az árért a vásárló? Nos, ez, az, amit pontosítani szükséges. Minél érthetőbb, minél hitelesebb, minél mindenre kiterjedőbb, több szempontot is megközelítő egy leírás, annál biztosabb, hogy felkelti a vásárló érdeklődését. És persze most se lehet megfeledkezni a keresőoptimalizálásról! Mert lehet egy fantasztikus leírása a terméknek, ha a keresők nem szeretik, nem teszik a keresőlistán előre, így a vásárló nem is találja meg, vagy csak hosszas keresgetés révén. A célközönség elérése mindig az első feladat. Ezt követi a vásárló meggyőzése, igen, ez az amit keres, amire szüksége van.

De, miért tőlünk vegyék meg? Miért minket kérjenek fel egy adott szolgáltatásra? Biztosan tudják, mi az, amit kínálunk? Mert ha igen, csak akkor eladható minden! Tudatosítani kell a vásárlóban, hogy miért jár jól Velünk! Ebben segít a szakmai szemszögből megírt jó szöveg.